contacto

El punt 7/6/06
Abel Folk du al cinema l'evolució personal i política de Francesc Macià

XAVI AGUILAR. Barcelona

Abel Folk interpreta el president Francesc Macià en la darrera pel·lícula de Josep Maria Forn, que fa uns dies va començar a rodar-se a Barcelona i vol mostrar l’evolució política i personal del fundador d’ERC. El coronel Macià es rodarà durant set setmanes a 55 localitzacions del país. «Vull que Macià sigui humà, que el film expliqui als catalans com és Catalunya i que els que no l’entenen vegin per què som com som i estem on estem», va comentar ahir Folk en la presentació del rodatge.

«Aquest és un projecte que ve de molt lluny. Fa més de tres anys que estic vivint amb Francesc Macià i ara per fi estem rodant la desena versió del guió», explicava ahir Josep Maria Forn. Des que va començar a implicar-se en el projecte el 2003, el director de films com ara Subjudice, Ho sap el ministre? i Companys, procés a Catalunya no només s’ha documentat sobre el personatge, també ha hagut de trobar el suport econòmic necessari per tirar endavant el projecte, que en aquest cas ha arribat de l’acord entre tres productores –Films de l’Orient, Cinema i Televisió i Diafragma– i de la col·laboració de Televisió de Catalunya.

«Ja sé que Macià no va passar de tinent coronel, però en el film ja s’explica el perquè del títol», comentava en relació amb El coronel Macià, en què mitjançant una jove historiadora irlandesa que arriba a Barcelona el novembre del 1905 s’expliquen els assalts al setmanari Cu-Cut i al diari La Veu de Catalunya per part de 200 militars als quals va plantar cara el tinent coronel Macià i la tempesta política que es desencadenaria posteriorment. El film, per tant, barrejarà personatges de ficció amb altres de reals i tindrà en el seu repartiment Molly Malcolm, fent de dona de Macià, i Fèlix Pons.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir