contacto

Telenotícies Catalunya Informació 7/6/2006
Josep Maria Forn roda una pel·lícula sobre la vida pública i privada de l'expresident de la Generalitat Francesc Macià

Barcelona

Josep M. Forn
Josep M. Forn

S'han fet moltes aproximacions a la figura de Francesc Macià i aviat en tindrem una més, aquesta vegada, en format de pel·lícula. Es tracta d'"El coronel Macià", un film que recull la seva faceta de tinent coronel, d'intel·lectual, de polític i també la de marit. Totes les cares d'una figura històrica de qui, segons el director Josep Maria Forn, és també un gran personatge cinematogràfic.

És el novembre del 1905 a Barcelona. Un destacament militar assalta el setmanari "Cu-cut!" i també la redacció de "La Veu de Catalunya". Va ser el detonant d'una tempesta política que va enfrontar l'exèrcit amb les forces catalanistes. I ara són també els fets que desencadenen l'argument del nou film de Josep Maria Forn, que, entre la història, la política i l'entreteniment, recull la figura de Francesc Macià, aquell tinent coronel que es va atrevir a discrepar de la línia oficial.

Qui s'ha posat en la pell i l'ànima del polític català és l'actor Abel Folk, amb deu quilos menys per fer un paper pel qual no s'ha volgut buscar cap semblança física. Ell és Macià, als inicis d' un recorregut intel·lectual, polític i vital que als 47 anys, ja casat amb una pubilla rica lleidatana, que interpreta Marta Marco, canviaria una història, que ara també s'explica, amb detalls de ficció, per a propis i forans.

Tampoc és la primera vegada que Josep Maria Forn revisita cinematogràficament la història de Catalunya i els seus presidents de la Generalitat. Ara recupera Macià, una personalitat en el fons poc coneguda, i abans ja ho va fer amb "Companys, procés a Catalunya".

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir