contacto

Diari de Girona 15/6/2006
L´equip d´«El Coronel Macià» comença a rodar a Camprodon

D.B., CAMPRODON

Macià i la seva esposa. Marta Marco i Abel Folk, en una escena.

L´equip de rodatge de la pel·lícula El coronel Macià, amb el realitzador Josep Maria Forn al capdavant, s´ha instal·lat a Camprodon, on ahir van començar a rodar escenes. El passeig Maristany de la vila, algunes cases senyorials del Ripollès i indrets com el Coll d´Ares quedaran immortalitzats en aquesta pel·lícula biogràfica sobre el que va ser president de la Generalitat de Catalunya en temps de la República.

El realitzador Josep Maria Forn va explicar ahir al Diari de Girona que d´ençà de l´any 1978, quan va rodar un film sobre Lluís Companys, tenia en la memòria el passeig Maristany de Camprodon i ara ha trobat l´ocasió d´aprofitar-lo com a localització per a un rodatge.

Segons Forn, el rodatge es fa també en moltes finques i cases singulars que permeten rodar als interiors o en els jardins escenes com ara el moment en què Macià va conèixer la que seria la seva esposa, Eugènia Lamarca, en realitat filla d´un terratinent de Lleida.

El realitzador es troba molt content per la marxa que ha pres el rodatge: «Tot i que és una feina dura i difícil, el rodatge marxa molt bé i els indrets que hem trobat són molt fotogènics».

Alguns figurants del Ripollès prenen part aquest dies en el rodatge, que romandrà encara durant 10 dies més a la comarca. Ahir es van rodar al passeig Maristany escenes de l´arribada del Coronel Macià en un cotxe, suposadament procedent de França.

Barcelona, Vilanova i la Geltrú, les Borges Blanques i Camprodon són els indrets on es roda la pràctica totalitat d´aquesta pel·lícula basada en fets històrics.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir