contacto

El Ripollès digital 22/6/2006
Ripoll: El monestir, plató televisiu

Darrerament la comarca del Ripollès ha estat un escenari particular per filmar diversos esdeveniments televisius o cinematogràfics. Després de la filmació de la pel·lícula “El coronel Macià”, ara, una coproducció de Televisió de Catalunya, en col·laboració amb l’associació Conèixer Catalunya, ha portat més càmeres a la capital de la comarca.

Aquest dimecres, la plaça del Monestir de Santa Maria de Ripoll i el mateix monument van ser el plató d’un programa de divulgació didàctica sobre la història de Catalunya.

L’objectiu d’aquest programa que s’emetrà a la televisió catalana és explicar la història de Catalunya de manera diferent a com s’ha fet fins ara.
La filmació d’aquest programa a la capital del Ripollès va atreure moltes mirades, principalment dirigides a la seva coneguda presentadora: l’actriu Mariona Ribas, que ha interpretat un dels personatges, la Marta, de la popular sèrie “El Cor de la Ciutat”.

Aquest divendres s’acaba la gravació d’aquest programa de divulgació històrica que ha portat tres mesos de feina, tot i que la tasca de producció ha suposat molt més temps d’esforç.

El Palau de la Generalitat servirà per tancar aquest rodatge que ha recorregut tot Catalunya. En aquest itinerari Ripoll ha deixat la seva emprempta juntament amb Montserrat, el camp del Barça, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Palau de la Música, entre d’altres indrets.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir