contacto

Diari de Balears 9/7/2006
Forn roda aquests dies «El Coronel Macià» al Parlament de Catalunya

E.P. Barcelona.

El director de cine Josep Maria Forn roda des de divendres i fins avui a les instal·lacions del Parlament de Catalunya, al Parc de la Ciutadella de Barcelona, algunes de les escenes més institucionals de la seva pel·lícula El Coronel Macià, que recorre l'evolució personal i política del que va ser el primer president de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià (Vilanova i la Geltrú, 1859-Barcelona, 1933).

La negativa del Congrés dels Diputats, on no es permet rodar ficció, ha portat l'equip de Forn, encapçalat per Abel Folk en el paper protagonista de Francesc Macià, fins al Palau del Parlament de Catalunya, on aquest cap de setmana havien de rodar les escenes de la pel·lícula que transcorren al Parlament madrileny. De tota manera, les escenes finals a l'hemicicle es rodaran en un escenari virtual.

Paratges

L'equip de Forn va iniciar el rodatge fa un mes i ha recorregut ja paratges de Vilanova, la Rambla, Camprodón i Molló, amb la previsió de poder presentar el film a finals d'octubre o principis de novembre. També participen en la pel·lícula Juan Luís Galiardo, al paper del general Sevilla; Xavier Lorriaga com a general Martos i Fermí Reixac com a ministre de guerra.

El projecte està coproduït per la productora del propi director, Films d'Orient -que aportarà el 85 per cent del pressupost -, i TV3. El film, dirigit a cinèfils, serà emès per TV3 i utilitzar à diversos idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Forn ha introduït personatges de ficció per explicar la història com el d'una jove historiadora irlandesa que arriba a Barcelona el novembre de 1905.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir