contacto

DIARI DE VILANOVA 1/9/2006
Vilanova suma 11 rodatges entre pel·lícules i espots publicitaris
El nucli urbà de la capital del Garraf s'ha consolidat com a plató
Joan Maria Gibert

'El coronel Macià' es va rodar a la rambla Principal
JUANJO V.

El nucli antic, escenari de '¿Por qué se frotan las patitas?'
JOAN

Jan López va rodar 'Run' a la Geltrú
JOAN

En el que portem del 2006 Vilanova i la Geltrú ha acollit 11 rodatges entre pel·lícules i espots publicitaris. Aquesta xifra demostra que la capital del Garraf s'ha convertit en un dels llocs preferits per als directors de cinema i publicitat.

El rodatge amb més ressò va ser el del film de Josep Maria Forn El coronel Macià, que es va portar a terme a la rambla Principal a principis del juny. L'assalt al diari La Veu de Catalunya recreat a l'antic edifici de Correus va donar espectacularitat a la filmació, en la que van participar diversos extres vilanovins. La pel·lícula de Forn narra un dels capítols més desconeguts del president Macià, quan va decidir deixar l'exèrcit per dedicar-se a la política. Segons va dir el director, El coronel Macià ha d'estar enllestida el novembre i té la intenció de fer una preestrena a Vilanova i la Geltrú. El protagonista d'El coronel Macià és Abel Folk.

Amb el títol de ¿Por qué se frotan las patitas?, Eduardo Begines va filmar la seva òpera prima a Vilanova i la Geltrú. Durant els dies 11, 12 i 13 de maig, els carrers Comerç, Nou i Sant Antoni es van convertir en un plató per rodar diverses escenes d'aquesta tragicomèdia musical amb Lola Herrera i Antonio Dechent. L'estrena de ¿Por qué se frotan...? es prevista per al novembre.

El vilanoví Jan López va escollir la Geltrú com un dels llocs per rodar el curtmetratge Run (Corre) el 6 de juny. López també és l'autor del vídeo de la presentació dels nous vestits dels Diables. Jan López té la intenció de presentar el curtmetratge en el Festival Internacional de Cinema de Catalunya de Sitges que se celebrarà l'octubre. Un altre vilanoví, Eduard Gión, va ser el cap de producció del film Cuentos de las dos orillas, que es va rodar a la platja de Sant Gervasi el juliol. La pel·lícula és el primer llargmetratge del director sevillà Jesús Armestos. Cuentos de las dos orillas explica l'odissea dels immigrants que arriben a la costa espanyola amb pastera. L'estrena del film es farà el novembre.

TV3 també ha plantat les seves càmeres a Vilanova per rodar escenes d'El cor de la ciutat al Prat de Vilanova i un programa del concurs Cantamania a la plaça de la Vila.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir