contacto

Racó Català 22/12/2006
Les Borges Blanques acull aquest divendres la preestrena del film 'El Coronel Macià'
Divendres, 22 de desembre de 2006 a les 16:00, per Informa: Joan

El pavelló poliesportiu Francesc Macià de la capital de les Garrigues acollirà aquest divendres, a dos quarts de deu del vespre, la preestrena amb entrada lliure del film 'El Coronel Macià', del director Josep Maria Forn. Aquesta preestrena comptarà amb l'assistència d'actors protagonistes de la pel·lícula com Abel Folk, Marta Marco, Molly Malcolm, Fèlix Pons i Pep Cortés, a banda del seu director.

En la pel·lícula, Elisabeth Joyce, una jove historiadora irlandesa, arriba a Barcelona el novembre de 1905 tot just per assistir a l'assalt que 200 militars armats amb destrals fan a la impremta del setmanari el 'Cu-cut' i a la redacció del diari 'La veu de Catalunya'. Assisteix espantada a l'assalt i a la turmenta política que desencadenen aquets fets, que enfrontaran a l'exèrcit amb les forces catalanistes. Els militars de tot Espanya es solidaritzen amb els oficials assaltants, excepte un, que planta cara de manera decidida i ferma als seus companys. És el tinent coronel en cap de la Comandància d'Enginyers de Lleida i el seu nom és Francesc Macià i Llussà.

La pel·lícula compta amb Abel Folk en el paper de Macià, i amb Molly Malcolm, Fèlix Pons i Marta Marco com a principals companys de repartiment.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir