contacto

Diari de Girona 14/5/06
Una productora busca extres i rodarà al poble un film sobre Macià

M.M., OLOT.

A la sala de plens. Va tenir lloc ahir el càsting per aplegar extres

L´agència de càstings de figuració Martha Flores SL, de Barcelona, va fer ús de la sala de plens de l´Ajuntament de Camprodon ahir a la tarda per a reclutar extres (homes i dones d´entre 18 i 60 anys) per la pel·lícula que es rodarà en aquest municipi del Ripollès (entre altres localitzacions) a partir del mes que ve. Es tractarà d´El coronel Macià, una pel·lícula sobre qui va ser president de la Generalitat als anys 30, Francesc Macià i Llussà.

Ara bé, el film del cineasta Josep Maria Forn es centrarà en la decisió de Macià, quan tenia més de 40 anys, de deixar l´exèrcit (era tinent coronel de la comandància d´enginyers de Lleida) per la política. Van ser determinants per a aquesta decisió els assalts militars a les impremtes de la revista Cu-cut! i el periòdic La Veu de Catalunya. Això va passar el 1905, l´època que, per tant, la pel·lícula reproduirà, va explicar ahir un dels responsables del càsting, Juan Carlos Guzman. La seva agència buscava a Camprodon un centenar d´extres i, curiosament, almenys durant les primeres hores, sobretot es van apuntar dones. Els possibles futurs actors (si els agafen, cobraran 36 euros per cada dia de feina) van omplir un formulari i van posar per un parell de fotos (una de cos sencer i una altra aguantant un cartell amb el seu número a la llista).

Films de l´Orient SL i Televisió de Catalunya produeixen el film que l´actor Abel Folk protagonitzarà. El rodatge es farà també a Barcelona, les Borges Blanques i Vilanova i la Geltrú.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir