contacto

Ajuntament de Lleida 9/2/2007
Lleida acull l'estrena del film de Josep Maria Forn "El Coronel Macià"
La projecció s'inclou dins dels actes programats amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2007.

El Teatre Principal de Lleida acull aquest divendres 9 de febrer l'estrena del film de Josep Maria Forn "El Coronel Macià". L'estrena d'aquesta pel·lícula s'inclou dins del programa d'actes de "Lleida, Capital de la Cultura Catalana 2007" i compta amb la presència de l'equip artístic i tècnic del film encapçalat pel seu actor protagonista, Abel Folk.

El passat mes de desembre, Les Borges Blanques, Mollerussa i Tàrrega ja van acollir una pre-estrena del film, ja que una part de la pel·lícula s'ha rodat en diversos indrets de les comarques de Les Garrigues i el Pla d'Urgell. Tanmateix, és ara que la ciutat de Lleida acull amb tots els honors la seva estrena oficial i l'inici de la seva cursa per les pantalles comercials d'arreu del país.

Tal com ha assenyalat Josep Maria Forn, director del llargmetratge, la pel·lícula se centra en la part menys coneguda de la trajectòria vital de Macià. La imatge que la majoria coneix de Macià és la de L'Avi" (tal com l'anomenaven afectuosament els seus seguidors); l'home que el 14 d'abril de 1931 va proclamar la República Catalana. La pel·lícula, però, retrocedeix en el temps per explicar-nos els orígens de la seva trajectòria i descobrir-nos el seu interessant món interior. Tot i això, "El Coronel Macià" no vol ser un document històric i, per aquest motiu, ficció i realitat es barregen per cercar una combinació entre l'aprenentatge, la descoberta i l'entreteniment.

El preu de l'entrada és de 5,20 euros i es pot adquirir a la taquilla del Teatre Principal de Lleida.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir