contacto

CinemaCatalà.Net 8/2/2007
ESTRENA OFICIAL D'EL CORONEL MACIÀ A LLEIDA

El passat mes de desembre, i tal i com us vam informar des de cinemacatala.net, Les Borges Blanques, van acollir una pre-estrena del film El Coronel Macià, de Josep Maria Forn, ja que una bona part de la pel·lícula s'ha rodat en diversos indrets de les comarques de Les Garrigues i el Pla d'Urgell. Ara és el torn de la capital de la província, la ciutat de Lleida, que demà divendres, dia 9, acull la seva estrena oficial i l'inici de la seva cursa per les pantalles comercials d'arreu del país.

L'acte s'iniciarà a les 12:00h. del migdia a la seu de l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Lleida, l'IMAC, on el regidor Xavier Sàez farà la presentació i on hi assistiran tant el director de la pel·lícula com els actors Abel Folk, Toni Albà, Xavi Noms, Juli Fàbregas, Molly Malcolm i Roger Casamajor. A les 20:30h. tindrà lloc l'estrena de la pel·lícula al Teatre Principal, també amb l'assistència dels abans mencionats.

La pel·lícula se centra en la part menys coneguda de la trajectòria vital de Macià. La imatge que la majoria coneix de Macià és la de "l'avi", motiu amb el que era anomenat afectuosament pels seus seguidors; l'home que el 14 d'abril de 1931 va proclamar la República Catalana. La pel·lícula, però, retrocedeix en el temps per explicar-nos els orígens de la seva trajectòria i descobrir-nos el seu interessant món interior. Tot i això, El Coronel Macià no pretén ser un document històric i, per aquest motiu, ficció i realitat es barregen per cercar una combinació entre l'aprenentatge, la descoberta i l'entreteniment.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir