contacto

El Ripollès.Info 16/3/2007
El Coronel Macià al cinema Comtal de Ripoll

Demà dissabte, a les 20h. i diumenge a les 18h.30, es projectarà la pel·licula El coronel Macià al cinema Comtal de Ripoll. Aquesta pel·lícula ha estat rodada a diferents indrets de la nostra comarca: Ripoll i Camprodon. Hi han participat diverses persones de Ripoll, algunes d’elles formen part de diferents grups de teatre i altres són aficionats particulars. Els protagonistes de la pel·licula són Abel Folk, Marta Marco, Toni Albà i Lluís Soler. El Circuït Urgellenc, Diafragma Produccions Cinematogràfiques SL i l’Ajuntament de Ripoll ofereixen una promoció especial de descompte amb la presentació, a taquilla, del Carnet Jove.

Elisabeth Joyce, una jove historiadora irlandesa, arriba a Barcelona el novembre de 1905 tot just per assistir a l’assalt de 200 militars armats amb destrals a la impremta del setmanari Cu-cut i a la redacció del diari La veu de Catalunya.  Elisabeth presencia espantada els fets i la tempesta política que es desencadena enfrontant a l’exèrcit amb els partits catalanistes.

Els militars de tot Espanya es solidaritzen amb els oficials assaltants, excepte un que planta cara de manera decidida als seus companys. És el tintent coronel en cap de la Comandància d’Enginyers de Lleida. El seu nom és Francesc Macià i Llussà.

Elisabeth farà tot el que pugui per conèixer a Macià, interessada per la seva actitud i fermesa davant la complexa situació política i social. Aconseguirà entrar en el seu cercle més íntim, coneixerà a Eugènia, la seva dona i serà una espectadora d’excepció dels successos que portaran a la proclamació de la República al 1931.
volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir