contacto

Diari de Girona 9/3/2007
S´estrena a Camprodon la pel·lícula "El Coronel Macià"

DDEG, CAMPRODON

La pel·lícula El Coronel Macià, de Josep Maria Forn, s´estrenarà avui divendres (21.30 hores) al cinema Casal Camprodoní de Camprodon. Part de la pel·lícula, protagonitzada per Abel Folk, es va rodar en diversos indrets de Camprodon i els seus voltants.

En agraïment per la col·laboració i l´entusiasme demostrat per tota la població durant els dies del rodatge, la vila acull la seva estrena oficial a les comarques gironines i l´inici de la seva cursa per les pantalles comercials.

La pel·lícula se centra en la part menys coneguda de la trajectòria vital del que va ser president de la Generalitat, Francesc Macià (1859-1933).

La imatge que la majoria coneix de Macià és la de l´Avi (tal com l´anomenaven afectuosament els seus seguidors); l´home que el 14 d´abril de 1931 va proclamar la República Catalana.

La pel·lícula, però retrocedeix en el temps per explicar els orígens de la seva trajectòria i descobrir el seu interessant món interior.

Tot i això, El Coronel Macià no vol ser un document històric i, per aquest motiu, ficció i realitat es barregen per cercar una combinació entre l´aprenentatge, la descoberta i l´entreteniment. La pel·lícula també es projectarà al cinema de Ripoll.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir