contacto
e-noticias 7/6/2006
La vida militar de Macià, al cinema

El coronel Macià, pel·lícula que narra la vida militar de Francesc Macià, ha estat presentada amb la finalitat "d'obrir un debat al voltant de la seva carrera política", en paraules del director i guionista, Josep M. Forn, que 27 anys després de Companys, procés a Catalunya torna a fer un film sobre una figura històrica de la política catalana. Forn, que també va dirigir el 1966 La piel quemada, ha declarat que "la problemàtica del 1905 és la mateixa d'ara: si ara tenim la discussió de l'Estatut, en aquella època teníem la de la Mancomunitat", i s'ha mostrat esperançat d'estrenar la pel·lícula "al novembre".

D'altra banda, Abel Folk, que interpreta Macià, ha manifestat que espera "que el film serveixi per explicar a aquells que no entenen Catalunya per què som com som"  i ha criticat que "molt pocs catalans saben la història de Catalunya. Si amb El coronel Macià podem educar i distreure farem una festa". Per Folk, "qualsevol cosa que serveixi per transmetre un missatge objectiu, sense ferides obertes, és positiu".

Altres personatges de la pel·lícula són Marta Marco, que interpreta la dona de Macià; Fèlix Pons, en el paper d'un periodista que investiga el polític, i Molly Malcom, que dóna vida a una "historiadora irlandesa obsessionada amb la figura de Macià" i que és qui s'encarrega de narrar la història "amb la finalitat de transmetre objectivitat". El coronel Macià és una producció de Films de l'Orient, Cinema i Televisió, Diafragma i TVC, "que ha estat clau econòmicament", en paraules de Forn.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir