contacte

El punt 15/6/06
Forn roda a Camprodon algunes escenes d'«El coronel Macià»

El director remarca l’actualitat del personatge pel referèndum de diumenge

JORDI CASAS. Camprodon

El director de cinema Josep Maria Forn recrea a El coronel Macià , que roda a Camprodon, l’època en què Francesc Macià era coronel en cap de la Comandància d’Enginyers de Lleida. Forn remarca l’actualitat del personatge arran del proper referèndum de l’Estatut. La pel·lícula, amb escenes rodades a Vilanova i la Geltrú, Barcelona i les Borges Blanques, està protagonitzada per Abel Folk, Marta Marco, Molly Malcolm i Fèlix Pons. Forn ja havia rodat a Camprodon La detenció de Companys.

Un moment del rodatge d’ahir al passeig Maristany de amprodon. Foto: J.C.

El passeig Maristany de Camprodon i algunes de les mansions del segle XIX i la duana de coll d’Ares són els principals escenaris que Josep Maria Forn ha escollit per explicar la seva particular història de l’avi Macià, de quan era coronel a Lleida. El director explica que la pel·lícula té un fons històric, sobre el qual se sustenta una ficció. Forn ha avançat que el punt de partida són l’assalt de 200 militars a la impremta del setmanari catalanista Cu-cut i a la redacció de La Veu de Catalunya i la tempesta política que desencadenen aquests fets, que enfronten l’exèrcit a les forces catalanistes. Els militars se solidaritzen amb els oficials assaltants, excepte Francesc Macià, que els planta cara. «Els fets del 1905 tornen a passar ara. El transfons polític és evident», va sentenciar Josep Maria Forn.

És una coproducció amb Films de l’Orient, Cinema i Televisió i Diafragma, amb la producció associada de TV3. Hi participen 33 actors i hi ha quatre col·laboradors especials.

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir