contacte

Telenotícies Catalunya Informació 8/7/2006
Josep Maria Forn roda "El coronel Macià" al Parlament

Parlament de Catalunya

Un Parlament de pel·lícula El Parlament de Catalunya s'ha convertit, aquest cap de setmana, en plató de cinema. Per primera vegada s'ha cedit aquest espai per rodar-hi una pel·lícula, "El coronel Macià", de Josep Maria Forn. Amb l'ajuda de decorats virtuals, l'hemicicle català es transformarà en el Congrés dels Diputats de principis del segle XX. A la foto, Forn enllesteix els preparatius.

Josep Maria Forn observa des del seient del president del Parlament el muntatge de tot l'operatiu per al rodatge d'algunes escenes d'"El coronel Macià".

El cineasta Josep Maria Forn ha rodat aquest cap de setmana al Parlament de Catalunya algunes de les escenes més institucionals de la pel·lícula "El coronel Macià", que recorre l'evolució personal i política del que va ser el primer president de la Generalitat de Catalunya després de la restauració de 1931. L'equip de Forn va començar el rodatge fa un mes i ja ha recorregut Vilanova i la Geltrú, la Rambla de Barcelona, Camprodon i Molló, amb la previsió de poder presentar el film la tardor vinent.

La negativa del Congrés dels Diputats, on no es permet rodar ficció, ha portat l'equip de Forn, encapçalat per Abel Folk en el paper de Francesc Macià, fins al Palau del Parlament, on s'han filmat les escenes ambientades a les Corts espanyoles. En la pel·lícula també hi participen Juan Luis Galiardo, en el paper del general Sevilla; Xavier Lorriaga, com a general Martos, i Fermí Reixach, com a ministre de la Guerra.

El projecte està coproduït per la productora del director, Films d'Orient, que aportarà el 85% del pressupost, i TV3. El film l'emetrà la televisió catalana i utilitzarà quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

A "El coronel Macià", Forn hi ha introduït personatges de ficció, com una jove historiadora irlandesa que arriba a Barcelona el novembre de 1905 i assisteix a l'assalt de 200 militars a les redaccions de "La Veu de Catalunya" i "Cu-cut". La historiadora estarà interpretada per l'actriu Molly Malcolm.

D'altra banda, la pel·lícula també introdueix el periodisme de 1905 i el naixement de la ràdio a Barcelona a través d'un periodista que interpretarà Fèlix Pons.

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir