contacte

RACÓ CATALÀ 9/7/2006
El Congrés espanyol no permet que s'hi filmi la pel·lícula sobre Francesc Macià

L'obra 'El Coronel Macià' que el director de cinema Josep Maria Forn ha finalitzat aquesta mateixa setmana no ha obtingut el permís del Congrés dels Diputats espanyol per a rodar-hi les escenes que transcorrien en aquell emplaçament. Forn ha usat el Parlament del Principat per a rodar les escenes de la pel·lícula que havíen de transcórrer al Congrés espanyol, i a més a més les escenes finals de l'hemicicle de la cambra baixa espanyola seran rodats en un escenari virtual.

La negativa del Congrés respon, segons fonts institucionals espanyoles, al fet que no s'hi permet rodar ficció. L'equip de rodatge de Forn ha rodat durant mesos escenes del film, que té a Abel Folk com a principal protagonista (Francesc Macià) i l'ha portat des d'al Parlament de Catalunya fins al Parc de la Ciutadella, Vilanova, Camprodon o Molló, entre d'altres. 'El Coronel Macià' recorre l'evolució personal i política de Francesc Macià, que fou president de la Generalitat de Catalunya. El film serà presentat a la tardor, entre finals d'octubre i principis de novembre, segons s'ha indicat des de la productora de la pel·lícula.

El projecte està coproduït per la productora del director mateix, Films d'Orient --que aporta un 85% del pressupost--, i TV3. El film, dirigit a cinèfils, serà emès per TV3 i utilitzarà diversos idiomes: català, castellà, anglès i francès.

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir