contacte

EL PUNT 10/10/2006
El Festival de Cinema de Girona homenatjarà Jaume Peracaula
El saltenc prepara un film sobre els jueus a Girona, amb Arte i el Metropolitan
XAVIER CASTILLÓN. Girona

La 18a edició del Festival de Cinema de Girona, que s'inaugurarà demà amb la projecció d'El alumbramiento, de Víctor Erice, i altres curts de destacats cineastes internacionals sota el títol genèric The trumpet, homenatjarà dissabte el saltenc Jaume Peracaula, considerat un dels millors directors de fotografia de l'Estat. Peracaula va anunciar ahir que està treballant en el guió d'un film documental sobre els jueus a Girona, en col·laboració amb la cadena Arte i el museu Metropolitan, de Nova York.

El director del festival, Lluís Valentí, va defensar ahir el curtmetratge com «un esglaó indispensable per passar després al llargmetratge o la televisió, però no només és això: és un gènere en si mateix». Valentí ho va exemplificar amb els curts d'Erice, Kaurismaki, Herzog, Jarmush, Wenders, Spike Lee i Chen Kaige que es projectaran demà per inaugurar el festival als cinemes Albéniz Plaça (20.30 h).

El festival ha programat, a la Casa de Cultura, una selecció del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, demà a la tarda; una àmplia mostra de curts de ficció i documentals gironins, dijous, i concentrarà en la jornada de divendres els treballs de vídeo i seleccions de curts dels festivals de Berlín, Cortocircuito (Brasil) i Nemo (París), aquest últim dedicat a l'art digital. Dissabte a la tarda tindran lloc als Albéniz Plaça les projeccions en 35 mm, i al vespre es portarà a terme a l'hotel Melià el lliurament dels premis del festival i l'homenatge a Jaume Peracaula, en què tindrà un paper destacat l'exhibidor Esteve Gubau, que va despertar la seva passió pel cinema quan projectava fragments de films de Xarlot sobre la façana de la casa dels Peracaula i li regalava fotogrames.

Peracaula, que recentment ha treballat en El coronel Macià, creu que els professionals com Gubau «són molt importants dins la cadena del cinema».

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir