contacte

LaMalla.net. Cultura. Lleida 10/2/2007
Estrena de la pel·lícula de Josep Maria Forn. El Macià més desconegut, a la gran pantalla

Redacció

La pel·lícula El coronel Macià, de Josep Maria Forn, s'ha estrenat aquest divendres al vespre a Lleida, com a part dels actes que se celebren a la ciutat com a Capital de la Cultura Catalana 2007. A l'estrena hi ha assitit tot l'equip responsable del film, centrat en els anys de joventut del president de la Generalitat i els motius que van portar-lo a deixar l'exèrcit espanyol, del qual era coronel.

Josep Maria Forn, el director, i Abel Folk, el Macià de ficció, han centrat l'atenció dels assistents, però a l'acte també hi havia la resta de repartiment: Marta Marco, Molly Malcom, Fèlix Pons, Lluís Soler, Toni Albà i Alfred Luchetti, entre altres. Igualment, hi han assistit l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i diverses autoritats.

El coronel Macià s'ha grabat en 35 localitzacions diferents i ha comptat amb una setantena d'actors. Tot i que la imatge més coneguda de Macià és la corresponent als darrers anys de la seva vida, proclamant la República des del balcó de la Generalitat, la pel·lícula de Forn se centra en canvi en una època anterior. Així, l'Avi ens és presentat com un militar que, a partir de diversos fets -com ara l'atac a la redacció del Cu-Cut- pren consciència política i decideix canviar la seva vida.

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir