contacte

La Capital de la Cultura Catalana 9/2/2007
Estrena de la pel.lícula "El Coronel Macià" a la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007

La Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007 ha acollit, aquest divendres dia 9 de febrer al vespre, l’estrena del film de Josep Maria Forn “El Coronel Macià”, acte inclòs en els actes de la capitalitat cultural d’enguany.

A l’estrena de la pel.lícula hi ha assistit l’equip artístic i tècnic del film, encapçalat pel seu director Josep Maria Forn i l’actor protagonista, Abel Folk, repartiment en el qual hi ha Marta Marco, Molly Malcom, Fèlix Pons, Ricard Borràs, Lluís Soler, Juli Fàbregas, Toni Albà, Ferran Carbajal o Alfred Luchetti, entre altres.

També han assistit a l’estrena l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el tinent d’alcalde i president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Xavier Sàez, el president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavín, el delegat del Departament de Cultura a Lleida, Ferran Rella, el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i representants de l’Associació Conèixer Catalunya, que han donat suport a la creació d’aquest film, que s’ha gravat en 35 localitzacions diferents i ha comptat amb una setantena d’actors.

L’argument de la pel.lícula, se centra en la part menys coneguda de la trajectòria vital de Macià. La imatge que la majoria coneix de Macià és la de l’ “avi”, tal com l’anomenaven afectuosament els seus seguidors, l’home que el 14 d’abril de 1931 va proclamar la República Catalana. La pel·lícula, però, retrocedeix en el temps per explicar-nos els orígens de la seva trajectòria i descobrir-nos el seu interessant món interior. Tot i això, “El Coronel Macià” no vol ser un document històric i, per aquest motiu, ficció i realitat es barregen per cercar una combinació entre l’aprenentatge, la descoberta i l’entreteniment.

Una vegada acabat el passi de la pel.lícula, els assistents a l’estrena han ovacionat llargament “El Coronel Macià”, que tindrà a partir d’ara una distribució escalonada a tot Catalunya.

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir