contacte

Ajuntament de la Comtal Vila de Ripoll 13/3/2007
EL CORONEL MACIÀ AL CINEMA COMTAL DE RIPOLL
L'Ajuntament Informa

Elisabeth Joyce, una jove historiadora irlandesa, arriba a Barcelona el novembre de 1905 tot just per assistir a l'assalt de 200 militars armats amb destrals a la impremta del setmanari Cu-cut i a la redacció del diari La veu de Catalunya.

Elisabeth presencia espantada els fets i la tempesta política que es desencadena enfrontant a l'exèrcit amb els partits catalanistes.

Els militars de tot Espanya es solidaritzen amb els oficials assaltants, excepte un que planta cara de manera decidida als seus companys. És el tintent coronel en cap de la Comandància d'Enginyers de Lleida. El seu nom és Francesc Macià i Llussà. Elisabeth farà tot el que pugui per conèixer a Macià, interessada per la seva actitud i fermesa davant la complexa situació política i social. Aconseguirà entrar en el seu cercle més íntim, coneixerà a Eugènia, la seva dona i serà una espectadora dÊexcepció dels successos que portaran a la proclamació de la República al 1931.

Aquesta pel·lícula ha estat rodada a diferents indrets de la nostra comarca: Ripoll i Camprodon. Hi han participat diverses persones de Ripoll, algunes dÊelles formen part de diferents grups de teatre i altres són aficionats particulars. Durant el rodatge han tingut ocasió de conversar amb alguns dels actors principals prou coneguts per les seves dilatades trajectòries professionals en el món teatral: Abel Folk, Marta Marco, Toni Albà, Lluís Soler, etc.

Aquest cap de setmana la podreu veure al cinema Comtal de Ripoll

DISSABTE A LES 8 DE LA TARDA
O
DIUMENGE A 2/4 DE 7 DE LA TARDA

El Circuït Urgellenc, Diafragma Produccions Cinematogràfiques SL i l'Ajuntament de Ripoll ofereixen una promoció especial de descompte amb la presentació, a taquilla, del Carnet Jove.

www.elcoronelmacia.cat

Servei de Premsa

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir