contacto

El punt 9/6/2006
Penedès. La Rambla de Vilanova es transforma a les nits en l'escenari d'una pel·lícula
«El coronel Macià» ha transformat l'antic edifici de Correus en la seu de «La Veu de Catalunya»

LAURA MARÍN. Vilanova i la Geltrú

La figura de Francesc Macià torna a passejar-se per la rambla Principal de Vilanova, com feia en la seva època el fundador d’Esquerra Republicana de Catalunya. La ciutat que va veure néixer Macià ha retrocedit un segle en el temps per ser la seu d’una part del rodatge de la pel·lícula El coronel Macià , que explicarà la seva evolució personal i política. L’antic edifici de Correus, a la cruïlla entre la rambla Principal i el carrer Jardí, s’ha convertit en la seu del diari La Veu de Catalunya , i diverses façanes de la Rambla són ara botigues de guants i barrets i cotxeres. A més, els carrers i la Rambla són ara de terra.

El cineasta Josep Maria Forn rodarà fins al 12 de juny a Vilanova i la Geltrú algunes de les escenes de la seva nova pel·lícula, que protagonitzen Abel Folk, Marta Marco, Molly Malcolm i Fèlix Pons. Les sessions de rodatge es fan durant les nits, que és quan la rambla Principal es transforma en la Rambla de Barcelona de principi del segle XX. La primera jornada de treball a la ciutat va ser dijous a la nit i va provocar gran expectació entre vianants, que no podien evitar aturar-se i admirar la Rambla ambientada a l’estil de fa cent anys i veure com molts dels seus veïns anaven vestits amb les robes de l’època. I és que la majoria dels figurants d’aquestes escenes són de Vilanova. Una altra de les coses que més ha cridat l’atenció dels vilanovins és veure com es començava a restaurar l’antic edifici de Correus. En realitat, l’obra només havia de fer un rentat de cara de la façana per tal que pogués convertir-se en la seu del periòdic.

Alguns dels actors i figurants esperen per rodar l’escena de l’assalt a la seu del diari La Veu de Catalunya. Foto: L.M.

Les imatges que s’estan gravant a Vilanova representen l’assalt militar al diari La Veu de Catalunya i han permès veure desfilar pel carrer Jardí un batalló militar disposat a entrar a l’antiga casa de Correus de Vilanova. El carrer i la Rambla han amagat les noves rajoles i les bandes sonores sota quilos de terra. I el Teatre Principal s’ha convertit en un gran vestidor per a actors i figurants i en el centre neuràlgic de la producció de la pel·lícula. Es dóna la casualitat que el rodatge s’ha fet a escassos metres de l’avinguda que té el nom de Macià. Tot i que el rodatge que es farà a Vilanova no representa en cap moment la ciutat natal, la pel·lícula també passarà per la ciutat.

volver
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web salir