contacte

Vilanova digital. Diari electrònic del Garraf 8/6/2006
Francesc Macià torna a Vilanova de la mà de Josep Maria Forn

La rambla es converteix en l'escenari del rodatge d'una pel·lícula sobre l'evolució personal i política de Macià

Francesc Macià tornarà a passejar pels carrers de Vilanova i la Geltrú de mans de Josep Maria Forn, que ha començat a rodar a la ciutat algunes de les escenes centrals del seu nou film. La pel·lícula es titula El Coronel Macià i explica l'evolució personal i política del vilanoví. El rodatge transforma la rambla Principal en les rambles de Barcelona a principis del segle XX.

La rambla es va convertir en un gran plató de cinema. fdg/rita lamsdorff

Elisabeth Joyce, una jove historiadora irlandesa, arriba a Barcelona el novembre de 1905 tot just per assistir a l’assalt que 200 militars armats amb destrals fan a la impremta del setmanari Cu-cut i a la redacció del diari La veu de Catalunya. La jove historiadora presencia espantada l’assalt i la tempesta política que desencadenen aquests fets, que enfrontaran a l’exèrcit amb les forces catalanistes. Els militars de tot Espanya es solidaritzen amb els oficials assaltants, excepte un, que planta cara de manera decidida i ferma als seus companys. És el tinent coronel en cap de la Comandància d’Enginyers de Lleida i el seu nom és Francesc Macià i Llussà.

L'assalt a La Veu de Catalunya ja s'ha començat a rodar a Vilanova. De fet, la pel·lícula ha transformat l'antic edifici de Correus de la rambla Principal en la seu del diari La Veu de Catalunya. Per al rodatge d'aquesta escena ha estat necesària la intervenció de desenes de figurants, la seva majoria de Vilanova i la Geltrú. La producció del film també ha demanat col·laboració als Bordegassos de Vilanova que s'han encarregat de fer d'especialistes durant l'assalt. Els castellers locals s'han enfilat per la façana de l'edifici per perpetrar l'assalt al periòdic.

El rodatge de la pel·lícula es fa durant la nit i es perllongarà fins el 12 de juny, segons les previsions de la producció. En la primera jornada de treball, la rambla va aplegar un important nombre de curiosos que van seguir en directe el treball dels professionals a la ciutat.

L'actor Abel Folk és l'encarregat d'interpretar el president Francesc Macià en la darrera pel·lícula de Josep Maria Forn, que es rodarà durant set setmanes a 55 localitzacions diferents.

 
El rodatge va durar fins la matinada a la rambla Principal | fdg / Rita Lamsdorff   Foto de grup dels actors i els extres de la pelicula | fdg / Rita Lamsdorff
L'antic edifici de Correus es va convertir en la seu de "La veu de Catalunya" per una nit | fdg / Rita Lamsdorff
tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir