contacte

DIARI DE VILANOVA 9/6/2006
'El Coronel Macià' es roda a la Rambla
L'antic edifici de Correus és 'La Veu de Catalunya', assaltada per l'Exèrcit
J.M.G.
Els soldats cremen el mobles de la redacció
de 'La Veu de Catalunya' després de l'assalt
JUANJO V.

El director dóna instruccions als actors
Malcolm, Pons i Bagés
JUANJO V.

Els periodistes de 'La Veu' fugen de la
Redacció abans de l'assalt al diari
JUANJO V.

Tot un regiment de soldats i civils barrejats encapçalats per un comandant amb el sabre a la mà es disposen a assaltar l'antic edifici de Correus de la rambla Principal a la cruïlla del carrer Jardí. Entre els assaltants, vilanovins coneguts i membres del Bordegassos dirigits pel seu cap de colla. L'antic edifici de Correus és la seu del periòdic La Veu de Catalunya, la Cambra de Comerç s'ha convertit en una botiga de guants i barrets del número 12. Hi ha molta expectació la matinada de dijous a aquest indret de la rambla vilanovina. Al tram del principi del carrer Jardí s'ha fet de dia i l'escena es repeteix una i altra vegada. Abans, però els membres de la redacció de La Veu de Catalunya ja havien abandonat a corre-cuita el diari.

El cineasta Josep Maria Forns dirigeix una de les escenes cabdals d'El Coronel Macià, un dels capítols de la vida del president de la Generalitat vilanoví potser més desconegut, quan Macià decideix abandonar l'Exèrcit i submergir-se en la política fins a arribar a proclamar la República catalana el 14 d'abril de 1931.

Coronel Macià està en la segona setmana de rodatge i fins dilluns l'equip de la pel·lícula estarà filmant interiors a l'antic Correus. La pel·lícula està protagonitzada per Abel Folk en el rol de Francesc Macià, Marta Marco és Eugènia, Molly Malcolm és Elisabeth i Fèlix Pons, el periodista Maspons, que entre altres tasques entrevista Pere Tàpies a la platja de Vilanova.

La pel·lícula esperem que estigui llesta al novembre, diu Josep Maria Forns, que té la intenció de fer una preestrena d'El Coronel Macià a Vilanova al desembre o al gener. Forns diu que el fet de rodar aquesta escena de l'assalt a Vilanova no és perquè Macià hagi nascut aquí. Això és la Rambla de Barcelona, però és més fàcil rodar aquí. El que sí representa Vilanova, és la platja on el periodista Maspons (Fèlix Pons), entrevista un vell pescador (Pere Tàpies). Mentre, els assaltants ja estan dins i llencen el mobles al carrer per cremar-los. A partir d'aquí l'avi Macià pensa que això de la vida militar no està fet per a ell.

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir