contacte

El 9 nou 9/6/2006
Dimarts comença a Camprodon el rodatge d‘El coronel Macià
El director, Josep M. Forn, creu que íobrirà un debat” sobre la figura de líexpresident

Barcelona/Camprodon
Mònica Jofre

Camprodon serà el ícentre díoperacions” del rodatge díEl coronel Macià, un film que retrata el personatge i la vida de Francesc Macià. Líactor Abel Folk, líartista Marta Marco o Fèlix Pons óaquests dos últims, protagonistes de la sèrie Ventdelplà de TV3ó seran alguns dels actors que passejaran pel passeig Maristany i habitaran la torre de can Carulla a partir de mitjans de la setmana que ve.

Aquestes són algunes de les localitzacions que el director de la pel·lícula, Josep Maria Forn, ha triat per gravar-hi un dels episodis més destacats de la vida de Macià, els fets de Prats de Molló. Macià va fugir després del cop díestat de Primo de Rivera i es va exiliar en territori francès. Des díallà, líany 1926, volia entrar a Catalunya per coll díAres, amb forces armades, i proclamar la República catalana. Finalment, però, el van denunciar mentre orquestrava líestratègia des de Villa Denise de Prats de Molló. Justament a Can Ramà??? i a can Carulla de Camprodon síhi gravaran els interiors de la casa de Macià a Lleida, i també síadequarà per convertir-la en la Villa Denise.

La pel·lícula es va presentar dimarts a Barcelona, en una roda de premsa on hi havia actors i director. Segons Forn, íha estat pensada per no avorrir”. Abel Folk síha aprimat considerablement i síha deixat bigoti per assemblar-se al màxim al fundador díEsquerra Republicana de Catalunya. Tant Folk com Forn asseguren que el film servirà per íexplicar Catalunya als que no líentenen”. Forn, que va definir el film com a ípolític però no polititzat”, creu que obrirà un debat entorn de la figura de Macià. Líactriu Marta Marco representa a Eugènia Lamarca, la dona de Macià, Fèlix Pons és un periodista que ínarra les peripècies de Macià i la seva evolució” i una historiadora irlandesa, interpretada per Molly Malcolm, és la veu externa que Forn ha ideat perquè expliqui la història. El film està produït per Films de líOrient, Cinema i Televisió, Diafragma i Televisió de Catalunya.

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir