contacte

Ràdio Martorell 100.3 fm 15/6/2006
Càsting de figurants per una pel·lícula

Una productora filmarà el proper 1 de juliol a Martorell algunes escenes de la pel·lícula “El coronel Macià”. Es per això, que el proper dissabte, entre les 12 i les 2 del migdia es farà un càsting de figuració.

Segons ens explica el coordinador de figuració de la productora, Nando Enero, es tracta d’una pel·licula del director de cinema Josep Maria Forn sobre el polític fundador d'ERC, Francesc Macià, que interpreta Abel Folk, un film amb el qual pretén obrir el debat sobre la seva figura.

A més d'Abel Folk i Molly Malcolm, el repartiment principal el completen els actors que donen vida a les seves respectives parelles en la pel·lícula: Marta Marco, que fa de dona de Macià, Eugènia, i Fèlix Pons, que interpreta el periodista Maspons.

Segons ens ha explicat el coordinador de figurants, el Coronel Macià se centra en els assalts al setmanari Cu-Cut i al diari La Veu de Catalunya, el novembre de 1905, per part de desenes de militars als quals va plantar cara el tinent coronel Macià, i barreja personatges històrics amb altres de ficció inventats per Forn, també guionista del film.

La narradora de la història és Elisabeth Joyce, una historiadora i periodista irlandesa, interpretada per Molly Malcolm.

El Coronel Macià, un títol que requereix el visionat de la pel·lícula per comprendre'l, ja que el fundador d'ERC només va arribar en realitat a tinent coronel, és una coproducció de Films de l'Orient, Cinema i Televisió, Diafragma i Televisió de Catalunya.

Per les escenes que es faran a Martorell, es necessiten una cinquantena de figurants amb unes característiques concretes. Nando Enero ens ha dit que han de ser homes i dones de qualsevol edat.

A Martorell, la filmació es farà als voltants de l’estació i comptarà el tren de vapor com a protagonista. El coordinador del càsting ens indica que han passat per diferents poblacions catalanes i que el rodatge s’acabarà a mitjans de juliol a les Borges Blanques.

El director de la pel·lícula, Josep Maria Forn -que va rodar la seva última pel·lícula el 1996, i és autor de la direcció i el guió de cintes com Yo maté (1955), La Barca sin pescador (1964), així com d´una altra cinta sobre un personatge del catalanisme, Companys, procés a Catalunya (1979)- preveu tenir la primera còpia de la pel·lícula cap el novembre.

Recordem que el càsting per la figuració de Martorell es farà el dissabte entre les 12 i les 2 del migdia al centre cultural. Per participar-hi només cal que us deixeu fer una fotografia i doneu les vostres dades personals.

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir