contacte

VILAWEB MOLLERUSSA 20/12/2006
"El Coronel Macià" s'estrenarà a Mollerussa
Aquest cap de setmana, del 23 al 26

Tots tenim la imatge de Francesc Macià com a president de la Generalitat, però a molts els sorprendria veure´l vestit de coronel de l'exercit espanyol.

Perquè aquesta era la graduació de Macià quan van passar els atacs a les redaccions del Cu-Cut i La Veu de Catalunya i que el van portar a oposar-se a l'actitud anticatalana dels militars i entrar en política.

Tot just en aquest punt és on es situa "El Coronel Macià" la darrera pel·licula de Josep Maria Forn, protagonitzada per Abel Folk, Molly Malcolm, Marta Marco i Fèlix Pons, entre altres. Tot i que la pel·lícula surt d'una proposta de l'Associació Conèixer Catalunya (ACCAT), Forn no la considera una pel·lícula històrica, sino com un espectacle cinematogràfic en que es narra una història. El director considera que el rerafons polítc i històric, que hi surt, és un valor afegit però no l'objectiu.

I aquest proper dissabte, dia 23, el Cinema Urgell acollirà l'estrena de "El Coronel Macià", que compta amb la participació de ciutadans de Mollerussa en diferents papers d'extra.

Amb motiu d'aquesta estrena l'Ajuntament ha repartit 4.000 invitacions entre els centres escolars i les botigues de la ciutat mitjançant les quals amb el preu d'una entrada podran entrar dues persones.

La pel·lícula es passarà també els dies 24, 25 i 26 de desembre i les invitacions repartides serveixen per a tots aquests dies.

Aquesta serà la primera projecció en sala de cinema, ja que el dia abans, divendres, dia 22, es farà una pre-estrena al poliesportiu de les Borges Blanques, per la vinculació de Macià amb la ciutat i la col·laboració d'aquesta en la realització de la pel·lícula, on hi assistiran el director i els actors principals.

Segons ha explicat a VilaWeb Mollerussa Pere Aumedes, responsable del Circuit Urgellenc, la projecció es farà en format digital i no en l'habitual de 35 mm. Per la seva part Anna Badia, de la productora Films de l'Orient, ha explicat a aquest diari que "El Coronel Macià" sí que es projectarà en cinemes, contrariament al que haviem dit erroniament en una primera informació en aquest diari. Així el darrer cap de setmana d'aquest any es veurà a Tàrrega i, a finals de gener de l'any vinent, a Lleida, per seguir per diferents punts del país, segiuint, en certa manera, l'evolució personal i política de Macià.

A la pàgina www.cinemacatala.net hi trobem la fitxa tècnica de la pel·lícula.

tornar
CastellanoCatalàEnglish
Josep María Forn Web sortir