Films de L'Orient

Films de lOrient neix a finals de lany 1994. Josep Maria Forn, amb el 60% de les accions, nesdev el soci majoritari i lencarregat de dotar a la productora de la consistncia necessria.

Entre 1995 i 1996 Films de lOrient coprodueix, amb Sogedasa i Els Quatre Gats, el llargmetratge Un cos al bosc dirigit per Joaquim Jord.

Lany 1998 Films de lOrient i Sogedasa tornen a coproduir un llargmetratge: Subjdice, dirigit per Josep Maria Forn i guardonat al Primer Festival de Cinema Espanyol de Mlaga. La pellculaparticipa a diferents festivals internacionals com ara Montpellier, Brusselles, Luxemburg, San Juan Cinemafest de Puerto Rico, Perpiny o Beziers; tamb inaugura la Biennal de Cinema Espanyol dAnnecy, Dijon... Subjdice en tot moment obt una gran acceptaci per part del pblic.

Al llarg dels anys 1999 i 2000 treballa en el desenvolupament de nous projectes per a cinema i televisi entre els que destaquen El torn dstanley, Amigas i Un dia, una nit (2001, Enric Alberich) Aquest ltim s seleccionat per Televisi de Catalunya en la convocatria anual de llargmetratges per a televisi.

Lany 2001 Films de lOrient participa com a coproductora junt amb Diafragma P.C., Els Quatre Gats i Producciones Cinematogrficas del Mediterraneo en el llargmetratge La casita blanca de Carles Balagu. Premi Ciutat de Barcelona, La casita blanca s presentat al Festival de Cine de Valladolid, Secci Tiempo de Historia; i a la Setmana de Cinema Espanyol Spanish Cinema Now, Film Society of Lincoln Center (Nova York).

Desde l'any 2004 Films de l'Orient ha preparat el llargmetratge El Coronel Maci, dirigit, escrit i produt per Josep Maria Forn i rodat desde finals de maig del 2006 fins a mitjans de juliol.


© Copyright 2011. Films de L'Orient S.L.
© Dissenyo web. EGEDA 2011

Productora associada a